-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Szintén a héten tájékoztattunk róla
- Milliárdos fejlesztés a Lóczy Gimnáziumban
- Új kormánydöntés szükséges az uszodáról
- Előnyös lehetőségek balatoni vonatozáshoz
 
 
 
 
 
 
 
 
Most még a képen látható módon néz ki a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium, de nemsokára rá sem lehet majd ismerni - az iskola történetének legnagyobb beruházása kezdődik meg jövő év januárban, csaknem egymilliárd forintból újul meg az épület. A tervekről tájékoztatott Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, Duna Katalin intézményi és Szabó Lajos tankerületi központi igazgató társaságában Bóka István polgármester: új emelet épülhet hét tanteremmel, modernizálják a meglévő épületet, és jelentős energetikai fejlesztés is megvalósulhat. A balatonfured.hu idéz az elhangzottakból: az építkezés idejére az egész iskolát ki kell üríteni, de számíthatnak a többi füredi iskola segítségére.
 
Jócskán meghaladja az előzetesen megállapított 4 milliárd forintos fejlesztési keretet a veszprémi önkormányzat részletes megvalósíthatósági tanulmányában szereplő költségvetés - 10 milliárd forinthoz közelít a beruházás összege. Ezt Mesterházy Attila kérdésére válaszolta írásban Fónagy János minisztériumi államtitkár, amikor a tervezett veszprémi sportuszuda megvalósításának alakulásáról érdeklődött az országgyűlési képviselő. A részletek között áll: a jelentős költségnövekedés miatt a kormány ismételt döntése szükséges, csak ezután határozható meg a fejlesztés pontos műszaki tartalma, költségvetési forrásigénye, a kivitelezés lehetséges ütemezése.
 
E-Balaton jegyeket válthatnak az utasok; lesz Balaton bérlet a budapestieknek, illetve úgynevezett balatoni füzetjegy, ami tíz jegyből áll - tegnap  indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, amely egészen augusztus 27-ig érvényben marad. A társaság értékesítési igazgatója ismertette, hogy az előző évekhez hasonlóan a Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni. 
 

2017-06-18 09:40:30
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika