-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Rádiónkban hallhatta
- Új gyártóegységgel bővült az ajkai cég
- Alsóörsön is készül a településképi rendelet
- Holnap kezdődik Veszprémben a könyvhét
 
 
 
(fotó: ajkaiszo.hu)
 
Raktárrendszerek vezérlőegységeit gyártó üzemcsarnokot adtak át Ajkán - húsz új munkahelyet teremt a 230 millió forintos beruházás. A távirati iroda idéz az avatón elhangzottakból: saját forrásból finanszírozták a fejlesztést, az új egységben 1300 négyzetméteren folyik a termelés június eleje óta; a tervek között szerepel, hogy egy éven belül megduplázzák az alkalmazottak számát. A cég a vasútipar, az autóipar és a gépgyártás számára szállít alkatrészeket. 
 
Az alsóörsiek szóban és írásban is javaslatokat adhatnak a településképi kézikönyv és rendelet kidolgozásá­hoz - jövő hét péntekig tehetik meg észrevételeiket, lakossági fórumon tájékozódhattak tegnap a programról. 17 órától az Eötvös Károly Művelődési Házban mutatta be a részleteket Hebling Zsolt polgármester, aki ismertette a dokumentumok készítésének célját és várható hatásait. 
 
Évek óta bevált hagyományt követ a Művészetek Háza azzal, hogy idén is egy héttel az országos megnyitót követően rendezi meg helyben az Ünnepi Könyvhetet - holnaptól szombatig tart Veszprémben az irodalmi fesztivál. A Méz Rádiónak nyilatkozó Hegyeshalmi László igazgató megerősítette: nem egy oka van az időpont csúsztatásának: amellett, hogy több eseményt érhetnek el az érdeklődők, nagyobb eséllyel tudnak olyan vendéget hívni, akiknek a központi műsorok miatt csak ilyenkor alkalmas a veszprémi szereplés - így érkezhet majd a megyeszékhelyre többek között Vadas Zsuzsa és Koronczay Lilla író, publicista; Baranyi Ferenc író, költő; Szilágyi Ákos és Vörös István költő, vagy a programsorozatot megnyitó Závada Péter költő, slammer. A részletek között szólt róla: újdonságként erre az alkalomra jelenik meg Praznovszky Mihály Írók és kultuszok című irodalmi tanulmánykötete. 
 

2017-06-14 10:50:43
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika