-
Online
 
 
 
 
mezbanner2.jpg
 
240_120_banner_1.jpg
 
vehir_banner_170.jpg
 
 
inweb_logo.jpg
 
mti_hirfelhasznalo logo_1.jpg
 
   
 
Események Veszprém megyei vonatkozással
- Újabb nagyszabású állatkerti fejlesztések
- Még egy veszprémi könyvet ismertek el
- Megújult a stadion gerelyhajító pályája 
 
 
 
 
(fotó: 8200.hu)
 
Minisztériumi támogatással épült meg az a kétezer négyzetméteres axis-szarvas kifutó, amelyet tegnap adtak át a veszprémi állatkertben - 50 millió forintból valósult meg az újabb beruházás. Az avatóeseményen a Fidesz választókerületi elnöke megerősítette: a Modern Városok program keretében 765 millió forinttal támogatja idén a kormány a vadasparkot; Ovádi Péter elmondta, hogy a határozat szerint jövőre további 235 millió forintot kap a zoo fejlesztésekre. A vehír.hu sorolja a terveket: új állatorvosi klinikát, karantént, takarmánykonyhát, szociális helységeket hoznak létre, és megújul majd a dromedár- és tevekifutó is.
Ezt megelőzően is többször tájékoztattunk az intézményről: péntek reggel érkezett meg egy hollandiai szafariparkból az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében Makoubu; ő a veszprémi állatkert legújabb szélesszájú orrszarvúja. Vele együtt már Magyarország legnagyobb 5 főből álló orrszarvúcsapata látható Veszprémben. Nagy a forgalom a Fejes-völgyben: katta ikrek születtek a közelmúltban, előtte három új tevével is bővült a kétpúpúak száma. 
 
A veszprémi Autispektrum Egyesület sikeréről hallhatott tegnap, amikor beszámoltunk róla, hogy innovációs díjjal jutalmazták a szervezetet a Csillagbusz című, integrációt segítő könyvért, Az Év Gyerekkönyve-elismerések átadásakor - és máris itt az országos ünnepi könyvhét újabb veszprémi híre: rangos kitüntetéseket kapott  a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény saját kiadásban tavaly megjelentetett Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben című tanulmánykötete. A Szép Magyar Könyv 2016 Verseny pályázatán nyert el oklevelet a kategóriájában az Udvarhelyi Erzsébet és Nagy Károly szerkesztésében megjelent reprezentatív kiadvány; megkapta Áder János köztársasági elnöki különdíját és minisztériumi alkotói különdíjat vehetett át Vári Ágnes könyvművész. 
 
Várhatóan Németh Miklós, Montreal olimpiai bajnoka is részt vesz a VEDAC ünnepélyes pályaavatóján: pénteken 14 órakor a veszprémi stadionnál adják át az új gerelyhajító pályát. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club írta közleményében: a dobóakadémia és a Simonyi Általános Iskola együttműködésének eredményeként, Máhl Krisztián testnevelő tanár vezetésével újraindult a gerelyhajítás, és szükségessé vált egy megfelelő minőségű gerelyhajító pálya. Közös helyi összefogással, önkormányzati, szülői és támogatói segítséggel sikerült  felújítani a régit, a megújult létesítményt rögtön Pályaavató Gerelyhajító versenyen veszik birtokba a sportolók.
 
 

2017-06-13 11:17:48
 
Veszprémi kamera kép
Veszprémi kamera kép
A kamerák tulajdonosa és üzemeltetője az Infornax Computer.
 
 
 
 
Facebook INweb Informatika